Menu Sluiten

Over Martine de Ruiter

Martine de RuiterSportmassage en wellnessmassage

Sinds 2019 ben ik lid van het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) en maak ik als erkend sport- en wellnessmasseur (NGS licentie nr. 502002) onderdeel uit van het NGS massageteam en ben ik sportmasseur van de meisjes- en damesteams bij HBC Voetbal. Daarnaast ben ik verbonden aan het Instituut voor Antrozoölogie dat het werkveld van dier-ondersteunde interventies ten behoeve van kwetsbare mensen professionaliseert en vertrouwenspersoon bij Buurtgezinnen.nl. Bij mijn opleiding tot sport- en wellnessmasseur raakte ik gefascineerd door het vak.

Ik heb een achtergrond op het gebied van advies, beleid en projectmanagement bij samenwerkingen met een innovatief karakter en volg meer dan 10 jaar de trends, ontwikkelingen en innovaties in zorg en welzijn. Ik heb veel ervaring op het gebied van onderzoeksprojecten naar kwaliteit van leven en kennis over de verantwoorde inzet van dieren in zorg en onderwijs en de filosofie en wetenschap van geluk. Zo leidde ik onder meer onderzoeksprogramma’s van nieuwe interventies waarbij verschillende partijen zijn betrokken, zoals KNGF Geleidehonden, VU Alzheimercentrum, VUmc afdeling psychiatrie, Defensie, Nationale Politie, Philadelphia Zorg en diverse universiteiten zoals Erasmus Universiteit, TU Delft en Open Universiteit. 

Wat kun je van mij als masseur verwachten?

Alles draait om de balans. Een massage verlicht de lichamelijke klachten die mentale en fysieke overbelasting met zich meebrengt. Het maakt de spieren los en ontspannen waardoor fysieke ongemakken en pijnlijke plekken kunnen verbeteren.

Als sportmasseur stel ik op basis van jouw persoonlijke situatie een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten. Bij klachten kan ik je het advies geven om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken. Ook kan ik zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO). 

Als ontspanningsmasseur geef ik massages die erop zijn gericht je te laten ontspannen, zodat je weer lekker in je vel komt te zitten. Mijn massage levert altijd een diepe ontspanning op of een verlichting van spanningsklachten. Meer intensiteit in een behandeling leerde ik bij Louka Leppard, Tulamassage, nu Meditation in Touch. Een topbehandeling voor je spieren, lichaam en geest.

Mijn praktijkruimte bevindt zich in het gebouw van De Nieuwe Lente aan de Raadhuisstraat 56a in Heemstede. Hét centrum op het gebied van gezondheid en complementaire geneeskunde.